Prijave za Regionalnu školu kvalitetnog novinarstva

Oštro

Oštro sudjeluje u organizaciji ljetne škole za mlade novinare koji žele naučiti vještine koje su im potrebne kako bi se istaknuli u industriji – ali i štitili njezin integritet.

Oštro poziva sve zainteresirane da se prijave na Regionalnu školu kvalitetnog novinarstva »Od ideje za priču do vizualizacije sadržaja«, koja će se održati od 25. do 29. rujna u Crikvenici i okupiti 15 mladih novinarki i novinara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Riječ je o sažetom akademskom programu posvećenom osnaživanju praktičnih novinarskih vještina – polaznici će naučiti što je potrebno za kvalitetnu priču, s kojim se poteškoćama mogu susresti tijekom rada, kako prepoznati dezinformacije i koliko je važno provjeravati činjenice. Upoznat će se s međunarodnim bazama podataka, ali i poticati na međusobno upoznavanje i uspostavljanje regionalne mreže.

Regionalna škola kvalitetnog novinarstva nastala je udruživanjem četiri organizacije civilnog društva – hrvatskog Oštra, Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), bosanskog Istinomjera i Zaklade Friedrich Naumann za slobodu. Njen je glavni cilj podržati i osnažiti 15 studenata novinarstva ili mladih novinara na početku karijere i pružiti im potrebne vještine kako bi se istaknuli u medijskoj industriji, ali i štitili integritet profesije.

Svake godine raste broj napada na novinarke i novinare, a nezavisni mediji diljem regije pod značajnim su političkim i ekonomskim pritiscima. U takvom sustavu sve je veća potreba za edukacijom i osnaživanjem mladih novinarki i novinara. 

Prijave su otvorene do 30. lipnja, a više informacija nalazi se na poveznici. Troškovi prijevoza, smještaja i obroka u potpunosti su pokriveni od strane organizatora.